28 maart 2018 – AMARE Vastgoed en Timpaan Hoofddorp gekozen voor ontwikkeling Driehoek Het Zand (Ridderkerk)

Het college van B en W van Gemeente Ridderkerk heeft definitief de opdracht voor de ontwikkeling van circa 120 nieuwbouwwoningen in Driehoek Het Zand gegund aan de ontwikkelcombinatie van AMARE Vastgoed uit Ridderkerk en Timpaan Hoofddorp. Driehoek Het Zand wordt een uiterst energiezuinige woonbuurt in een parkachtige setting.

Aanbesteding gewonnen
De partijen hebben met hun inschrijving de aanbesteding gewonnen die de gemeente uitschreef. Volgens de gemeente biedt het plan ‘een overtuigend integraal concept dat met een eenduidige vormentaal leidt tot een helder karakter van het gebied.’ De visie op duurzaamheid sluit bovendien goed aan bij de ambitie van de gemeente.

Betrokken partijen
Voor de realisatie van de woningbouw is Bouwbedrijf Wagemakers uit Oss aangesloten. Het ontwerp voor Driehoek Het Zand is van Heren 5 Architecten uit Amsterdam en RRog stedenbouw en landschap, eveneens uit Amsterdam. Het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) adviseerde voor dit plan voor wat betreft de duurzaamheid.

Planning
In nauwe samenspraak met AMARE Vastgoed, Timpaan Hoofddorp en Gemeente Ridderkerk gaat de architect de bouwplannen verder uitwerken. Omwonenden en belangstellenden zullen in een later stadium worden uitgenodigd om mee te denken over onder meer de inrichting van de buitenruimte. De verwachting is dat de verkoop van de woningen start in het vierde kwartaal van dit jaar. Inschrijven als belangstellende is nu al mogelijk op www.driehoekhetzand.nl.

By | 2018-03-29T15:44:23+00:00 maart 29th, 2018|Nieuws|0 Comments