Ontwikkeling 2019-12-19T17:40:14+00:00

Ontwikkeling

Ontwikkeling en herontwikkeling van gebieden en vastgoed

AMARE Vastgoed (her)ontwikkelt gebieden en vastgoed, met name in de Randstad en in Brabant. De ontwikkeling en realisatie van nieuwbouw betreft vooral koop- en huurwoningen in binnen- en buitenstedelijke gebieden en de transformatie van vastgoed, zowel van monumenten als niet-monumentale gebouwen.

Voor nieuwe ontwikkelingslocaties is AMARE Vastgoed in overleg met diverse grondeigenaren en gemeenten. Er is een aantal initiatieven ontplooid met zicht op het ontwikkelen van nieuwe locaties en het herontwikkelen van bestaande gebouwen. Over die locaties hopen wij u binnenkort meer te kunnen vertellen.

Binnenrijk

Binnenrijk is het driehoekige plangebied tussen de Vlietlaan, de Erasmuslaan en de Hugo de Grootlaan in Ridderkerk, voorheen bekend onder de naam Driehoek Het Zand. Deze bijzondere locatie wordt omgevormd tot innovatieve en zeer toekomstbestendige wijk met circa koopwoningen. Binnenrijk krijgt een groen karakter, enerzijds door de aanleg van een multifunctioneel park, anderzijds door de grote mate van duurzaamheid die in het plan wordt toegepast.

In het project komt een besloten, schitterend groen binnengebied met daarin ruim opgezette, zeer duurzame, kwalitatief hoogwaardig afgewerkte eengezinswoningen en appartementen in een moderne architectuur. Alle gebouwen zijn energieneutraal en gasloos, er zijn bouwmaterialen en –methoden geselecteerd met een zo laag mogelijke milieu-impact, materialen gaan lang mee en verouderen op een mooie manier.

Zowel het park als de gebouwen zijn organisch van vorm. Door het park slingert een brede sloot die het bestaande water uit de omgeving verbindt. Er zijn licht glooiende oevers, steilere oevers en plasbermen met rietlandjes. In het plan komt een waterpartij met daarin een speeleiland: een perfecte plek voor kinderen om in een natuurlijke omgeving te spelen. Aan de Vlietlaan krijgen de gebouwen een groene, oplopende plint die doet denken aan de oorspronkelijke dijk. Natuurlijke taluds met de functie van extra waterbuffers geven de wijk kleine speelse hoogteverschillen.

In maart 2018 werd de tender voor Driehoek Het Zand gewonnen door AMARE Vastgoed en Timpaan Hoofddorp. Voor de realisatie van de woningbouw is Bouwbedrijf Wagemakers uit Oss aangesloten. De verwachting is dat de verkoop van de woningen medio 2020 start.

www.binnenrijk.nl

Hoogelandse Zoom huurwoningen

In de wijk Hoogeland in Naaldwijk ontwikkelden AMARE Vastgoed en Montis Vastgoed 24 eengezins-huurwoningen. De woningen zijn in vier blokjes van zes woningen gerealiseerd. De woningen zijn opgetrokken in een roodbruine of geelbruine baksteen en hebben allemaal een zadeldak. Elke woning heeft een parkeerplaats op eigen terrein. De woningen worden sinds eind 2018 bewoond.

Hoogelandse Zoom koopwoningen

Hoogelandse Zoom is een kleinschalig project met 21 eengezinswoningen, in het oosten van de nieuwbouwwijk Hoogeland in Naaldwijk. Het plan heeft een noord-zuidoriëntatie, met diepe achtertuinen op het zuiden. De ligging aan de rand van de wijk is een belangrijke onderscheidende waarde voor deze locatie.

De eengezinswoningen in Hoogelandse Zoom zijn verdeeld over een woonblok van 10 woningen met een roodbruine gevelsteen en een blokje van 11 woningen met een warme geelbruine tint. In het project zijn vier woningtypen te onderscheiden, die van elkaar verschillen voor onder meer de beukbreedte en de gevelindeling.

In Hoogeland en dus ook in de woningen in Hoogelandse Zoom wordt de restwarmte van de nabijgelegen kassen gebruikt om de woningen in de winter te verwarmen en in de zomer te koelen.

Voor de ontwikkeling van Hoogelandse Zoom werken AMARE Vastgoed en Montis Vastgoed nauw samen. Het ontwerp van dit project is van Architectenbureau Ab Veerbeek. De verkoop van de 21 woningen is zeer voorspoedig gelopen: meteen na de inschrijfperiode waren alle woningen onder optie. De woningen zijn eind 2018 opgeleverd.

www.hoogelandsezoom.nl 

Hof van Spui

Aan de rand van het dorpscentrum van Rhoon (Gemeente Albrandswaard) komt Hof van Spui: een dorps buurtje met een landelijke uitstraling, die past bij de locatie en het aangrenzende groene buitengebied. Ook de schaalgrootte, met twee-onder-een-kapwoningen en woningblokken van drie of vier eengezinswoningen, de jaren ’30-architectuur en de stijlvolle materialisering sluiten perfect aan bij de ligging van het project én bij de marktvraag.

De 21 woningen zijn inmiddels opgeleverd.

Hof van Spui is een ontwikkeling van AMARE Vastgoed in samenwerking met Bouwbedrijf Wagemakers.

www.hofvanspui.nl

grootgoed1

Groot Goed (woningen Hugo de Grootlaan)

Groot Goed is de vierde fase van de nieuwbouw in de jonge wijk Het Zand in Ridderkerk. Het project omvat 19 twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen langs de Hugo de Grootlaan en 4 vrijstaande maatwerkvilla’s langs de Middenmolendijk.

De 19 woningen vormen architectonisch een eenheid door een zorgvuldig toegepaste jaren ’30-architectuur: verfijnd metselwerk met terugliggende voegen, hardhouten kozijnen, kappen met keramische pannen in combinatie met een uitgekiende detaillering geven de woningen een prachtige uitstraling. De toekomstige kopers van de woningen hebben door middel van workshops direct invloed op het ontwerp en de uitwerking van diverse opties gehad. Daarnaast is voor dit project samenwerking gezocht met Interior Design Studio Mariska Jagt, die verschillende woonstijlen heeft uitgewerkt voor de afwerking van het interieur. Deze zijn gepresenteerd als kopersopties. 

De woningen in Groot Goed zijn inmiddels opgeleverd.

Groot Goed is een ontwikkeling van AMARE Vastgoed in nauwe samenwerking met Bouwbedrijf Wagemakers en Architectenbureau Ab Veerbeek.

www.woneningrootgoed.nl

Groot Goed (villa’s Middenmolendijk)

De vier villa’s aan de Middenmolendijk maken deel uit van het project Groot Goed in de wijk Het Zand in Ridderkerk.

Direct achter de Middenmolendijk komen vier exclusieve vrijstaande villa’s met woonoppervlakten variërend van circa 160 tot circa 200 m². Architect Ab Veerbeek heeft drie van de villa’s uitontwikkeld tot verschillende woningtypen met elk een uniek karakter en andere plattegrond; de vierde villa is als maatwerk met de koper ontwikkeld.

Eind 2016 is het verkooptraject voor de vier maatwerkvilla’s gestart met een inspiratie- en informatiebijeenkomst voor belangstellenden. De daadwerkelijke verkoop van deze woningen is in februari 2017 van start gegaan. De realisatie van de vrijstaande villa’s gaat mee in de bouwstroom van de 19 projectmatige woningen in Groot Goed. De woningen in Groot Goed zijn inmiddels opgeleverd.

AMARE Vastgoed heeft in de prijsvraag, de ontwikkeling en de verkoop een centrale rol in het proces vervuld, in nauwe samenwerking met Bouwbedrijf Wagemakers.

www.woneningrootgoed.nl

Parkzicht

Tegenover het Zuiderpark, in Rotterdam-zuid, komen de 18 eengezinswoningen van het project Parkzicht. De 18 eengezinswoningen zijn onder te verdelen in drielaagse rijwoningen aan de Oldegaarde, tweelaagse rijwoningen aan de Buurkamp en tweelaagse twee-onder-een-kapwoningen aan de Aldenkamp. De woningen zijn zó gepositioneerd dat de achtertuinen een gunstige zonligging hebben en dat de meeste bewoners vanuit hun huis ook echt zicht hebben op het groene Zuiderpark aan de overkant van de weg. Alle woningen hebben een eigen, toegewezen parkeerplaats op het mandelige middenterrein.

Parkzicht is ontwikkeld door AMARE Vastgoed en Montis Vastgoed en ontworpen door Architectenbureau Ab Veerbeek. De woningen waren in korte tijd uitverkocht; Bouwbedrijf Wagemakers heeft Parkzicht medio 2018 opgeleverd aan de kopers.

smaak-van-poortugaal

De Smaak van Poortugaal

Begin 2017 zijn de 9 eengezinswoningen van De Smaak van Poortugaal in het centrum van Poortugaal opgeleverd. In het verkoopproces konden kopers op hun kavel kiezen uit drie woningtypes. Uniek binnen een seriematige ontwikkeling. Het resultaat mag er zijn. De vormgeving, materialisering en detaillering zijn van een zeer hoog niveau waardoor sprake is van een zeer geslaagde inbreiding.

AMARE Vastgoed heeft in de prijsvraag, de ontwikkeling en de verkoop een centrale rol in het proces vervuld, in nauwe samenwerking met Bouwbedrijf Wagemakers en Architectenbureau Ab Veerbeek.